Microcement en microbeton
Met een laagje microcement en microbeton kunt u uw reeds gestukte muren voorzien van een waterdichte en krasvaste laag. Mede door deze positieve eigenschappen zijn ze zo mateloos populair geworden in badkamers, wellnessruimtes en toiletten. Ook voor mensen die zich bezighouden met een beter milieu is deze soort wandafwerking een uitstekende keuze.
Wat zijn microcement en microbeton?
Deze manier van wandafwerking is oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië. Het kan zowel toegepast worden als afwerking op muren als op vloeren en het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het materiaal wordt aangebracht in verschillende lagen en het kan aangebracht worden op allerlei soorten stabiele ondergronden.
Microcement en microbeton hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen. Het enige verschil is dat microbeton nog iets sterker en iets dikker is dan microcement. Microbeton wordt dus vaker gekozen op plaatsen waar er intensief gebruik wordt gemaakt van de ruimte, zoals bijvoorbeeld in showrooms en winkelruimtes. Het materiaal heeft een natuurlijke en toch robuuste uitstraling wat nu bij zoveel mensen geliefd is.
De voordelen
Microcement en microbeton hebben een heleboel goede eigenschappen, namelijk:
- Geschikt voor zowel de muur als de vloer
Dat betekent dat u in een ruimte meer rust en eenheid kunt creëren door voor beide afwerkingen te kiezen. - Het is waterdicht
Hierdoor is microcement en microbeton uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en sauna/wellness ruimtes. - Hoge krasbestendigheid
Het materiaal is zeer sterk en duurzaam. Het kan tegen een stootje waardoor het intensief gebruikt kan worden. - Goed voor het milieu
Microcement en microbeton is weinig milieubelastend. Bovendien gaat deze muurafwerking lang mee. - Het is hygiënisch
Omdat er geen voegen, naden of andere openingen in de afwerking zitten, is het materiaal eenvoudig te reinigen. Bovendien krijgen schimmels geen kans op dit materiaal.
Kosten van microcement en microbeton
De kosten van microcement en microbeton zijn beduidend hoger dan voor bijvoorbeeld rustiekputz of spachtelputz. Dat komt voornamelijk omdat deze manier van wandafwerking een arbeidsintensieve klus is. De prijzen beginnen bij ongeveer €150,- per m2.
Wat u precies voor uw klus kwijt zult zijn is moeilijk te zeggen. Als u een beeld wilt krijgen van wat deze afwerking u zal kosten kunt u vrijblijvend een stucadoor offerte aanvragen.
De tarieven van stucadoorsbedrijven kunnen onderling verschillen. De één hanteert wellicht een hoger uurloon en de ander rekent meer voor de materiaalkosten. Bovendien zijn factoren zoals oppervlakte, moeilijkheidsgraad en wijze van gebruik ook prijsbepalend. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op.
Alhoewel microcement en microbeton heel gewild is en ook al heeft het gebruik ervan zoveel voordelen, toch kiezen maar weinig mensen ervoor om hun hele huis ermee af te werken. Dat komt voornamelijk omdat het materiaal en het aanbrengen ervan niet goedkoop is en bovendien zeer veel tijd kost. Microcement en microbeton zien we vooralsnog het meeste op winkelvloeren, in badkamers en in wellnessruimtes.